تحریم ها...
شنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۳، ۰۶:۵۸ ب.ظ
تحریم ها برای یک سال دیگر تمدید شد/ اوباما: برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته ایران را در زمینه هسته ای به عقب رانده ایم/ تیم ایرانی چه امتیازاتی داده که اوباما دم از عقب نشینی ایران می زند؟
اوباما در نامه ای که خطاب به «جان بینر»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای تمدید این قانون نوشته به پایبندی ایران به تعهداتش در توافق موقت ژنو اذعان کرده است. رئیس جمهور آمریکا یادآور شده است: «این اولین بار در طول یک دهه است که ایران موافقت کرده که اقدامات معینی انجام دهد که پیشرفت برنامه هسته ای این کشور را متوقف می کنند و بخش های کلیدی آن را به عقب برمی گردانند».
گروه بین الملل – رجانیوز: چهار روز قبل از دور جدید مذاکرات هسته ای میان ایران و ۱+۵، رئیس جمهور آمریکا تحریم های علیه ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
به گزارش رجانیوز، باراک اوباما روز چهارشنبه وضعیت اضطراری ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
اوباما با انتشار پیامی برای کنگره که از طریق دفتر سخنگوی کاخ سفید منتشر شده، تاکید کرد: اقدامات و سیاست های دولت ایران، همچنان تهدیدی غیر عادی و فوق العاده برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا به شمار میرود.
وی افزود: بنابر این، مطابق با بند ۲۰۲ قانون وضعیتهای ملی، من به مدت یک سال دیگر وضعیت فوق العاده نسبت به ایران را تمدید میکنم.
وضعیت رسمی روابط تهران و واشنگتن از ۱۵ مارس سال ۱۹۹۵ در حالت اضطراری است. در آن هنگام، «بیل کلینتون»، با صدور فرمان اجرایی ۱۲۹۵۷، متعاقب تصویب قانونی موسوم به «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین المللی» روابط ایران و آمریکا را در شرایط اضطرار اعلام کرد.
از لحاظ فنی، دو فرمان اجرایی (حکم ریاست جمهوری) در آمریکا، وضعیت رابطه با ایران را در حالت اضطراری اعلام کرده اند: «فرمان ۱۲۹۵۷» و «فرمان ۱۲۱۷۰»؛ حکم دوم را «جیمی کارتر»، یکی دیگر از روسای جمهور آمریکا صادر کرده است.
این دو حکم ریاست جمهوری روی هم رفته دارایی های ایران در آمریکا را مصادره و انجام برخی مبادلات مالی در بخش محصولات نفت ایران را ممنوع اعلام کرده اند.
اوباما در نامه ای که خطاب به «جان بینر»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای تمدید این قانون نوشته به پایبندی ایران به تعهداتش در توافق موقت ژنو اذعان کرده است. رئیس جمهور آمریکا یادآور شده است: «این اولین بار در طول یک دهه است که ایران موافقت کرده که اقدامات معینی انجام دهد که پیشرفت برنامه هسته ای این کشور را متوقف می کنند و بخش های کلیدی آن را به عقب برمی گردانند».
رئیس جمهور آمریکا البته بلافاصله ادامه داده است: «با این وجود، برخی از اقدامات و سیاست های دولت ایران با اهداف ایالات متحده در منطقه مغایرت دارند و تهدیدی غیرعادی و غیرمعمول برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا ایجاد می کنند».
اوباما در پایان خاطرنشان کرده: «به این دلایل من تصمیم گرفته ام که وضعیت اضطرار ملی اعلام شده ادامه یابد و تحریم های وضع شده علیه ایران برای مقابله با این تهدیدات کماکان اجرا شوند».
ایران در توافق ژنو چه طور عقب نشینی کرد؟
رئیس جمهور آمریکا در حالی از توافق ژنو به عنوان یک دستاورد برای آمریکا یاد می کند که با بررسی تعهداتی که تیم ایرانی در سوم آذر ۱۳۹۳ در ژنو ملزم به انجام آن شده، مشخص می شود ایران در برخی زمینه های فعالیت خود را متوقف و در برخی زمینه ها مانند غنی سازی ۲۰ درصد و از بین بردن ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد عملا به عقب بازگشته است. در ادامهتعهدات تیم ایران به طرف مقابل در نتیجه توافق ژنو می آید:
۱.غنی سازی اورانیوم به سطح بالاتر از ۵% کاملا متوقف می شود.
۲. ۱۹۶ کیلوگرم مواد ۲۰ درصد غنی سازی شده در ایران خنثی می شود با این تفاوت که نیمی از آن قابل غنی سازی مجدد است و نیمی از آن قابلیت غنی سازی مجدد را نیز ندارد.
۳.فعالیت در اراک و نطنز و فردو به هیچ عنوان نباید گسترش یابد.
۴. در نطنز هیچ ماشین جدیدی نصب نشود.
۵. ماشین های جدید نصب شده ولی فعال نشده، فعال نشود.
۶. ماشین های خراب در فردو و نطنز صرفا با ماشین هایی از همان نوع جایگزین شود.
۷.چهار آبشار موجود در فردو، اورانیوم را فقط تا سقف ۵ درصد غنی سازی کند.
۸.دوازده آبشار دیگر در فردو فعال نشود.
۹.در فردو ارتباطی بین آبشارها برقرار نشود.
۱۰. در اراک آب سنگین به تاسیسات حمل نمی شود.
۱۱. هیچ نوع فعالیت بازفرآوری انجام نمی شود. (به معنای تعطیل شدن تمامی فعالیت های آب سنگین)
۱۲. هیچ نوع تاسیسات بازفرآوری ساخته نمی شود.
۱۳. راکتور اراک سوخت گذاری نمی شود.
۱۴.سوخت جدید برای راکتور اراک تولید نمی شود.
۱۵ سوخت «تولید شده» برای راکتور اراک «تست» نمی شود.
۱۶. مواد ۵ درصد بیش از ۱۰ هزارکیلوی فعلی که در آینده تولید می شود اکسید (بی اثر) خواهد شد.
۱۷. اطلاعات مربوط به طرح و نقشههای ایران برای تأسیسات هستهای به آژانس ارائه می شود.
۱۸. توصیف و شرحی کامل از ساختمان هر یک از سایتهای هستهای ارائه می شود.
۱۹. توصیف و شرحی کامل از گستره عملیاتهای هر یک از تأسیساتی که به طور خاص به فعالیتهای هستهای مشغول هستند ارائه می شود.
۲۰.ارائه اطلاعات در مورد معادن موجود در کشور
۲۱. ارائه اطلاعات درباره شرکتهای نورد اورانیوم
۲۲. ارائه اطلاعات درباره منبع مواد
۲۳.نهایی کردن توافق درباره پادمان ها در اراک
۲۴.دسترسی به بایگانی دوربین های آفلاین
۲۵. دسترسی به کارگاه های مونتاژ
۲۶.دسترسی به تولید چرخنده های سانتریفیوژ
۲۷.عدم تولید ماشین بیشتر در کارگاه ها جزء برای جانشینی
- ۹۳/۱۲/۲۳